Ove godine u Zenici se organizuje pet takmičenja, vrhunskih plesnih parova. Jedno od, svakako, najvažnijih takmičenja u sportskoj sezoni je Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine, na kojem će najbolji BH parovi dobiti priliku da uđu u reprezentativni tim i predstavljaju našu domovinu na Svjetskom i Evropskom prvenstvu 2021.

Organizator takmičenja je PMS “Shadows” iz Zenice pod pokroviteljstvom Saveza sportsko plesnih klubova u Bosni i Hercegovini, koji je jedini pravi predstavnik BH plesnog sporta na Olimpijskim igrama, jer je jedan od plesnih stilova, Break Dance, ušao u Olimpijski program takmičenja.

Istog dana održat će se i takmičenje pod nazivom “Kup Zenice” za Formacije Latinoameričih i Modernih plesova, Kvalifikacioni turnir sa međunarodnim učešćem, Školska liga, kao i takmičenje u Modernim plesovima u kategorijama: Solo girls, grupe i formacije, Latin show. Učešće na takmičenju će uzeti svi klubovi iz BH koji imaju urednu licencu SSPKuBiH, ali i takmičari iz regiona.

Na takmičenju će suditi internacionalne sudije a popratni dio ovog događaja će biti i stručni seminari za sportske radnike i takmičare.

Svi koji žele da se takmiče dobrodošli su u Zeničku Arenu 13.06.2021. već od 10:30h.

Pokrovitelj takmičenja je gradonačelnik Zenice, gospodin Fuad Kasumović, a jedan od sponzora je JP Za sportske objekte i teretane d.o.o. Zenica.

Organizatoru želimo uspješnu organizaciju takmičenja, a takmičarima da daju sve od sebe i neka najbolji zasluženo osvoje pobjede.