Prvi Plesni savez u Bosni i Hercegovini je formiran 23.02.1992. u Domu mladih, Skenderija u Sarajevu. Osnivačkoj skupštini je prisustvovao veliki broj plesnih klubova iz cijele Republike, iz gradova: Sarajeva, Banja Luke, Tuzle, Mostara, Bihaća, Doboja… Prva Državna prvenstva su održana u Zenici 1995. u Latinoameričkim plesovima i Sarajevu u Akrobatskom Rock and Roll-u.

U toku rata je Savez primljen u WDSF (World Dance Sport Federation), a poslije rata i WRRC (World Rock and Roll Confederation). Prvo učešće naših sportista na Svjetskom prvenstvu u Latinoameričkim plesovima je bilo 1995. u Danskoj. Prvo učešće naših parova na Evropskom prvenstvu u Akrobatskom Rock and Roll-u je bilo 1996. u Sloveniji.

U periodu nakon 2000. godine, došlo je do stvaranja jedinstvenog Plesno sportskog saveza Bosne i Hercegovine na čitavoj teritoriji države (Federacija BiH i Republika Srpska) koji se na žalost pokazao nefunkcionalnim.

2016. godine dolazi do sastanka zainteresovanih voditelja klubova iz oba entiteta na inicijativu iz Republike Srpske, koja godinama nije bila prihvaćena na zahtjev klubova iz Federacije BiH. Osnivačka Skupština je održana 18.03.2017. u Centru za kulturu, Mostar, na zadovoljstvo svih zainteresovanih strana formiran je “Savez sportso plesnih klubova u Bosni i Hercegovini” koji okuplja sve plesne stilove koji postoje u našoj državi: Latinoameričke i Standardne plesove, Akrobatski Rock and Roll i Moderne plesove.

Upravni odbor: Branko Savanović (Srbac), Namik Trutović (Tuzla), Mirza Geljo (Sarajevo), Stojadin Knežević (Bijeljina) i Semir Šerić (Zenica)

Zaduženja:

Sportski ples i formacije: Viktorija Savanović, Semir Šerić i Mirza Geljo

Moderni plesovi: Stojadin Knežević

Školski program: Semir Šerić

Akrobatski Rock and Roll: Namik Trutović

Izrada programa plesnih škola SSPKuBiH: Semir Šerić

Jedinstven registar klubova o svim podacima o klubu: Namik Trutović i Mirza Geljo

Sudijska komisija LA ST: Viktorija Savanović, Semir Šerić, Sergej Milicija

Takmičarska komisija LA ST: Alma Selimović, Omar Mehanović i Saša Jovanović

Sudijska komisija RnR: Elvir Avdagić, Elvira Hodžić i Namik Trutović

Takmičarska komisija RnR: Ermin Avdagić, Aida Vidović i Senad Softić

collectorz com comic collector 20 6 2 crack

Ativador Windows 11

idm crack 2021 idm crack 2021